12 C
Sarajevo
18.10.2024

Nevjerovatan početak kampanje Kamale Harris: Za jedan dan skupila 81 milion dolara

Harrisin zapanjujući priljev sredstava ulijeva novu energiju u utrku nakon što su demokrati vidjeli da se Bidenov put do pobjede brzo sužava.

Kampanja potpredsjednice Kamale Harris prikupila je 81 milion dolara u prva 24 sata od njene kandidature, što je novi rekord donacija za predsjednika nakon odlaska predsjednika Bidena iz utrke.

Harrisin zapanjujući priljev sredstava ulijeva novu energiju u utrku nakon što su demokrati vidjeli da se Bidenov put do pobjede brzo sužava.

Ukupni iznos uključuje novac prikupljen tokom kampanje Demokratskog nacionalnog odbora i zajedničkih odbora za prikupljanje sredstava.

- OGLAS -

Više od 888.000 donatora dalo je doprinos u ta 24 sata, saopćeno je iz njenog tima. 60 posto tih donatora dalo je svoj prvi doprinos u ciklusu 2024. godine. 43.000 ljudi angažiralo se kao novi stalni donatori — od kojih će više od polovine davati sedmične donacije.

“Već vidimo široku i raznoliku koaliciju koja se okupila kako bi podržala naš kritičan rad na razgovorima s biračima koji će odlučiti o ovim izborima”, rekao je Kevin Munoz, glasnogovornik kampanje.

- Advertisement -

Bidenov fond od gotovo 96 miliona dolara za kampanju prebačen je Kamali Harris u nedjelju.

U međuvremenu Harris je osigurala podršku potrebnog broja demokratskih delegata kako bi postala kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednicu SAD-a na izborima u novembru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA