22.7 C
Sarajevo
02.10.2024

Požari u Dalmaciji pod kontrolom, novi problem mogla bi predstavljati bura

Nakon četiri dana borbe s vatrom, požari u Dalmaciji stavljeni su pod kontrolu, no danas bi problem mogla stvarati bura.

Nakon četiri dana borbe s vatrom, požari u Dalmaciji stavljeni su pod kontrolu, no danas bi problem mogla stvarati bura.

Požar koji je u utorak navečer buknuo u Makarskom primorju, kod Tučepa, gasilo je uz pomoć kanadera više stotina vatrogasaca iz cijele Splitsko-dalmatinske županije, kojima su se pridružili i oni iz unutrašnjosti zemlje.

Fronta požara u Tučepima i Podgori bila je duga čak osamnaest kilometara. Procjenjuje se da je potpuno izgorjelo čak 800 hektara šume, maslinika, vinograda. Od toga je 130 hektara unutar Parka prirode Biokovo, piše HRT.

- OGLAS -

Požar u skradinskom zaleđu napokon je lokaliziran. Buknuo je u utorak ujutro, vatra je progutala stotine hektara šume, maslinika, vinograda i ušla u Nacionalni park Krka.

Zadarska policija uhapsila je muškarca pod sumnjom da je u srijedu izazvao požar na području Smokovića. Vatra je zahvatila oko hiljadu hektara, a izgorjelo je više drvenih objekata i vozila.

- Advertisement -

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su neki koji su podmetali požare uhapšeni, a za drugima se traga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA