18 C
Sarajevo
03.10.2024

U SAD-u uhapšen muškarac koji je prijetio smrću Kamali Harris: “Želim da umreš u agoniji”

Muškarac iz Virginije u SAD-u uhićen je i optužen zbog prijetnji smrću potpredsjednici i demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Kamali Harris.

Frank Lucio Carillo uputio je više prijetnji Harris, predsjedniku Joeu Bidenu i direktoru FBI-a Christopheru Wrayu, na desničarskoj platformi društvenih medija Gettr.

FBI je pronašao 4359 Carillovih objava “koje su ciljale na različite javne dužnosnike”, uključujući Harris.

- OGLAS -

U nekoliko objava, Carillo je navodno prijetio da će Kamali Harris “iskopati oči” te je opisivao razne načine na koje je želio ubiti potpredsjednicu. Carrilo je Harris također nazvao “ku**om” i rekao da se nada da će “umrijeti u agoniji”.

Carillu je pronađena i jedna islamofobična objava iz 2023. kada je napisao da bi ljudi trebali “izaći van s oružjem i ubiti sve muslimane”.

- Advertisement -

Kad su agenti FBI-a prvi put stigli u Carillovu kuću zbog objava na društvenim mrežama, Carillo je pitao jesu li bili tamo “zbog internetskih stvari” te je priznao da je sam objavljivao prijetnje i uvrede.

U kući su mu pronašli i dva komada vatrenog oružja, a sada slijedi ročište na kojem će se odlučiti hoće li Carillo ostati i dalje iza rešetaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA