20 C
Sarajevo
03.10.2024

Jedan od najboljih srbijanskih sportista utopio se u Americi tokom krosfit takmičenja

Srpski sportista Lazar Đukić koji se takmičio u krosfitu u Teksasu nije isplivao iz jezera ovog četvrtka tokom takmičenja "Crossfit Games", javljaju tamošnji mediji.

Srpski sportista Lazar Đukić koji se takmičio u krosfitu u Teksasu nije isplivao iz jezera ovog četvrtka tokom takmičenja “Crossfit Games”, javljaju tamošnji mediji.

Lazar je izgubio zrak neposredno prije cilja tokom završnog plivačkog segmenta u jezeru i nije uspio da ispliva na kopno.

CrossFit se oglasio zvaničnim saopćenjem na društvenoj mreži Instagram, potcrtavajući da pružaju podršku Đukićevoj porodici tokom teških trenutaka.

- OGLAS -

Đukićeva karijera bila impozantna

- Advertisement -

Lazar Đukić je poznati srpski krosfit sportista koji se proslavio na međunarodnoj sceni svojim impresivnim nastupima na raznim krosfit takmičenjima. Đukić je konstantno bio jedan od najboljih takmičara u Evropi i više puta je predstavljao Srbiju na CrossFit igrama.

Đukić je rođen u Srbiji i svrstao se među vrhunske krosfit sportiste iz regiona. Đukić se više puta takmičio na CrossFit Games, gdje se konstantno plasirao među vrhunske sportiste. Njegov najbolji finiš bio je 2022. godine, gdje je zauzeo deveto mjesto u ukupnom poretku, što je značajan uspjeh s obzirom na intenzivnu konkurenciju.

Đukić je poslednji put viđen na live streamu na oko sto metara od cilja. Sjvedoci su izjavili da se činilo da se mučio tokom plivačkog dijela događaja. Osoblje Hitne pomoći, uključujući ronioce, odmah je poslato da pretraži jezero.

Potraga je u toku, a prva timska utakmica Igara je otkazana iz predostrožnosti. Gledaoci su zamoljeni da napuste mjesto događaja kako bi timovi hitne pomoći mogli da rade bez prepreka.

Društvene mreže su preplavljene porukama nade i molitvama za njegov bezbjedan povratak. Organizatori CrossFit igara izrazili su svoju duboku zabrinutost i u potpunosti sarađuju sa tekućim naporima u potrazi.

Kako se potraga nastavlja, CrossFit igre su prilagodile svoj raspored kako bi se prilagodile istrazi. Ažuriranja će biti obezbijeđena kako više informacija bude dostupno. Cijela CrossFit zajednica nada se pozitivnom ishodu i ujedinjena je u podršci Lazaru Đukiću i njegovim najmilijima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA