18 C
Sarajevo
03.10.2024

Medvedev ponovo prijeti: “Učinit ćemo sve da dovezemo ruske tenkove na Trg Republike u Berlinu”

Medvedev je i ranije komentirao ukrajinsku ofanzivu te je rekao kako Rusija više ne treba govoriti o ograničenjima kada je riječ o ukrajinskoj teritoriji.

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev posljednjih nekoliko dana, posebno nakon ukrajinske ofanzive kod Kurska, aktivniji je na društvenim mrežama odakle upućuje brojne prijetnje. Posljednja među njima odnosila se i na Njemačku.

Naime, Medvedev se osvrnuo na pisanja njemačkog Bilda u čijem tekstu je naglašeno kako su se njemački tenkovi vratili u Rusiju, aludiravši na njemačke donacije tenkova Ukrajinskoj vojsci, a koji se sada koriste u ofanzivi na ruskoj teritoriji.

“Njemački list Bild objavio je revanšistički članak u kojem s ponosom najavljuje povratak njemačkih tenkova na rusku zemlju. Kao odgovor, učinit ćemo sve da dovezemo najnovije ruske tenkove na Trg Republike”, rekao je Medvedev.

- OGLAS -

Bivši predsjednik Rusije u tom kontekstu mislio je na trg u Berlinu gdje je smješten i Bundestag, odnosno Parlament Njemačke.

Medvedev je i ranije komentirao ukrajinsku ofanzivu te je rekao kako Rusija više ne treba govoriti o ograničenjima kada je riječ o ukrajinskoj teritoriji.

- Advertisement -

“Od ovog momenta, specijalna vojna operacija (termin koji Rusi koriste za rat u Ukrajini, op. a.) trebala bi dobiti otvoreno eksteritorijalni karakter. Ovo više nije samo operacija vraćanja naših zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista. Moguće je i potrebno otići u druge dijelove Ukrajine. U Odesu, Harkov, Dnjepropetrovsk i Nikolajev. Do Kijeva i šire. Ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja. Sada se o tome može i treba razgovarati otvoreno i bez stida i diplomatskih naklona”, mišljenja je Medvedev.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA