15.5 C
Sarajevo
03.10.2024

Novi skandal na OI: Egipatski hrvač uhapšen zbog seksualnog napastvovanja

Odmah je reagovao Egipatski olimpijski savez i Ibrahimu sad prijeti doživotna zabrana profesionalnog bavljenja hrvanjem.

Iako su Olimpijske igre pri samoj završnici, bizarnim događajima nema kraja, a najnoviji slučaj je egipatskog hrvača i bronzanog iz Tokija Mohameda Ibrahima.

“U petak oko 5:00 sati ujutro, muškarac rođen u martu 1998. godine u Egiptu, koji je bio hrvač u olimpijskoj delegaciji, uhapšen je ispred kafića ‘Oz'”, objavilo je Tužiteljstvo Pariza.

Hrvač je uhapšen zbog seksualnog napastovanja. Odmah je reagovao Egipatski olimpijski savez i Ibrahimu sad prijeti doživotna zabrana profesionalnog bavljenja hrvanjem.

- OGLAS -

“Ukoliko se optužbe potkrijepe, hrvač će se suočiti s trajnom suspenzijom i bit će mu zabranjeno učestvovanje na domaćim i međunarodnim takmičenjima”, poručili su iz Saveza.

Inače, Egipćanin je branio bronzu, ali ispao je odmah u prvom kolu izgubivši od Azerbajdžanca Hasrata Jafarova, pa mu ovo hapšenje možda i nije teško palo jer se tu ne radi od diskvalifikaciji s turnira.

- Advertisement -

Međutim, sada je vrlo blizu da već s 26 godina bude prisiljen otići u hrvačku penziju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA