15.5 C
Sarajevo
03.10.2024

Izvučeno 21 tijelo s mjesta pada aviona u Brazilu

Snimci koji su kružili društvenim mrežama pokazuju kako se avion okomito spušta i spiralno pada. Srušio se u stambeno naselje, ali niko na tlu nije povrijeđen.

Najmanje 21 tijelo izvučeno je s mjesta pada aviona u brazilskoj državi São Paulo u kojem su poginuli svi putnici, javlja BBC.

Timovi su cijelu noć radili na pronalaženju žrtava katastrofe nakon što se avion kompanije Voepass srušio u gradu Vinhedo. Broj žrtava revidiran je na 62.

Voepass je ranije rekao da je ATR 72-500 prevozio 57 putnika i četiri člana posade između Cascavela u južnoj državi Paraná i Aerodroma Guarulhos u gradu São Paulo. Ali kasnije je potvrđeno da je na letu bio još jedan nestali putnik.

- OGLAS -

Snimci koji su kružili društvenim mrežama pokazuju kako se avion okomito spušta i spiralno pada. Srušio se u stambeno naselje, ali niko na tlu nije povrijeđen. Zvaničnici su naveli da je oštećena samo jedna kuća u lokalnom stambenom kompleksu.

Capt Maycon Cristo, glasnogovornik vatrogasne službe koja pomaže u izvlačenju tijela, rekao je da su dosad dvije osobe identificirane na temelju dokaza pronađenih na mjestu događaja.

- Advertisement -

Kazao je da se timovi oslanjaju na brojne faktore kako bi pomogli pri identificiranju putnika. To uključuje dokumente i položaj tijela u odnosu na sjedenje, kao i mobilne telefone pronađene kod nekih žrtava.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA