22 C
Sarajevo
04.10.2024

Akcija “Droga”: Pripadnici GPBiH otkrili zasad 46 stabljika indijske konoplje

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Velika Kladuša, u srijedu su, u mjestu Mutnik Vilići u graničnom pojasu na području općine Cazin, u operativnoj akciji “Droga 2024” otkrili zasad opojne droge indijske konoplje.

Tokom operativne akcije zaplijenjeno je 46 stabljika opojne droge indijske konoplje visine od pola metra do skoro tri metra visine. U vezu s ovim događajem dovodi se M.V. (1981.), državljanin BiH, koji je lišen slobode, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo novlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Cazinu, prema čijim su naredbama izvršeni pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičena osoba te privremeno oduzete stabljike indijske konoplje.

- OGLAS -

Protiv osumnjičenog M.V. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga Kantonalnom tužiteljstvu Unsko-sanskog kantona.

Podršku u realizaciji navedenih aktivnostima pripadnicima Jedinice GPBiH Velika Kladuša pružili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona, navodi se u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA