11.6 C
Sarajevo
04.10.2024

Gužve na graničnim prijelazima širom BiH, na Bijači kilometarske kolone

Dok jedni odlaze na more, drugi građani se vraćaju sa odmora, pa su tako na nekoliko graničnih prijelaza zabilježene veće gužve i čekanja.

S krajem radne sedmice na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini bilježe se velike gužve, a to se naročito odnosi na jug države.

Dok jedni odlaze na more, drugi građani se vraćaju sa odmora, pa su tako na nekoliko graničnih prijelaza zabilježene veće gužve i čekanja.

Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Osoje, Orašje, Bosanska Dubica, Doljani, Gabela Polje i Bijača.

- OGLAS -

Na graničnom prelazu Gradina duge su kolone u oba smjera. Čekanja na graničnim prijelazima podložna su čestim izmjenama.

Kada je riječ o Graničnom prijelazu Bijača, tu se bilježe kilometarske kolone na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a razlog za to prvenstveno leži u činjenici da je u funkciji samo jedan šalter prilikom prelaska granice.

- Advertisement -

“Mnogi će u poslijepodnevnim satima na put, a posebno pojačan promet vozila očekujemo na putu Sarajevo Mostar. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog aktuelnih radova, iz BIHAMK-a su izdvojili i magistralne puteve: Semizovac Olovo, Kladanj Vlasenica, Prozor Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča Ustikolina, Dobro Polje Miljevina i Bijeljina Rača.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA