17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Putin zabranio letove ruskih kompanija u Gruziju

U Tbilisuju je 20. juna održano 26. zasjedanje Međuparlamentarne skupštine o pravoslavlju, a revolt demonstranata izazvalo je pojavljivanje ruskog zastupnika Gavrila koji se kao predsjedatelj zasjedanja obratio na ruskom jeziku iz stolice predsjedatelja u gruzijskom parlamentu.

Tokom demonstracija ispred parlamenta i vlade u Tbilisiju u više navrata je dolazilo do nereda u kojima su povrijeđene desetine demonstranata.

Demonstranti traže ostavke odgovornih u vladi Gruzije, a u prvom redu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Organizatori demonstracija najavili su da će demonstrirati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, prvi je da se oslobode uhapšeni demonstranti.

- OGLAS -

Predsjedatelj gruzijskog parlamenta Irakli Kobakhidze prekinuo je službenu posjetu Azerbejdžanu i po povratku u Gruziju podnio ostavku.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin je osudio “antiruske“ proteste u Gruziji i do daljnjeg zabranio ruskim aviokompanijama da lete u tu zemlju. Shodno direktivi koju je Putin potpisao, ruske aviokompanije od 8. jula više neće moći letjeti u Gruziju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA