11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

U Novom Pazaru ubijen Senad Ramović Becan: Pucao na policajce, ranije osuđivan, teretio se i za pokušaj ubistva muftije Zukorlića

Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom u blizini graničnog prijelaza prema Kosovu, na području Novog Pazara, saznaje “Blic”.

Njega je locirala BIA u šumi, na teško pristupačnom području.

“Utvrđeno je da se krio u ataru sela Hotkovo. Odmah su angažovani pripadnici specijalnih jedinica MUP-a s ciljem da ga uhapse. Međutim, on je odbio da se preda i pucao iz vatrenog oružja na policajce, koji su uzvratili i eliminisali ga” – navodi izvor Blica.

- OGLAS -

Inače, Senad Ramović Becan iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, ispričao je u jednom intervjuu da li je pripremao terorističke napade u Beogradu.

Ime Senada Ramovića ponovo je postalo aktuelno poslije terorističkog napada u Beogradu kada je samostrijelom Miloš Žujović, za kojeg se navodilo da je prešao na islam, ranio Miloša policajca Miloša Jevremovića, koji ga je nakon toga ubio vatrenim oružjem.

- Advertisement -

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika.

Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA