11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

(FOTO) Požar u Livnu i dalje van kontrole, vatrogasci očajni: “Najavili smo katastrofu, tako se i ostvarilo”

Požar koji je zahvatio podnožje Dinare na granici s Republikom Hrvatskom proširio se i na Bosnu i Hercegovinu, a lokalni vatrogasci bore se bezuspješno sa vatrenom stihijom već treći dan.

Kako javlja Radio Livno, vatrena fronta duga je 10 kilometara, a požarište iznad Rujana i Lištana obišao je i gradonačelnik Darko Ćondrić, koji je pružio podršku profesionalnoj gradskoj postrojbi, dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Lištana i Vidoša te ostalima koji se bore sa požarom.

- OGLAS -

Iz Vatrogasnog društva Sv. Ana Lištani, koji danonoćno rade kako bi požar stavili pod kontrolu, kažu kako se požar ne stišava, te da su uz njih na terenu još i pripadnici PVP Grada Livna, DVD “Gospe Vidoške” Vidoši – Livno, Lovačka udruga Livanjsko polje, ŠGD HBŠ, kao i civili.

“Trudimo se da vatra ne uđe u visoku šumu i ne krene prema selima ali vjetar i nepristupačan teren nam otežavaju. 3. dan, nema pozitivnih vijesti. Uzdamo se u Boga, a svima koji su došli pomoći od srca hvala”, poručili su putem društvenih medija.

- Advertisement -

Kako su ranije objavljivali iz ove organizacije, jak vjetar otežavao je gašenje požara, te su u nekim trenucima bili prisiljeni i na povlačenje s terena.

“Najavili smo katastrofu, tako se i ostvarilo“, rekli su dan ranije.

Iz Gradske uprave Livno su kazali kako je najavljena i pomoć dva kanadera iz Hrvatske.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA