13 C
Sarajevo
05.10.2024

Nevrijeme u Splitu čupalo stabla i obaralo ih na automobile

Jako nevrijeme koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodilo šire splitsko područje zadalo je dosta problema vatrogascima koji su uglavnom uklanjali počupana stabla sa cesta, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split se doznaje kako su radnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita zajedno s kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split tijekom noći uklanjali stabla sa saobraćajnica.

Tako su već iza 23 sata stabla padala uglavnom u središtu grada i to na ceste i na parkirana vozila na Mažuranićevom šetalištu, u Kaštelanskoj, Zvonimirovoj, Rendićevoj, Zrinsko-Frankopanskoj, Plančićevoj i Starčevićevoj ulici. U Viškoj ulici na Bačvicama, te na Putu Firula bili su poplavljeni podrumi što je također zahtijevalo intervenciju vatrogasaca.

- OGLAS -

Osim Splita, nevrijeme sa olujom, grmljavinom i obilnom kišom pogodilo je i Kaštela, šire makarsko područje, otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te s manjim intenzitetom i padavinama ostatak županije.

U kratkom vremenu tako je konkretno u Splitu palo više od 25 litara kiše po metru kvadratnom. Veliki nanosi vode izbacili su i par poklopaca kanalizacije (šahte) diljem grada. Osim materijalne štete koje će zasigurno biti zbog stabala koja su pala na parkirana vozila, srećom tokom nevremena nisu zabilježena stradavanja ljudi, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA