14 C
Sarajevo
05.10.2024

Meg Rajan u Sarajevu: Sjajno je dolaziti na filmske festivale

Dnevni Avaz

Meg Rajan (Ryan), holivudska zvijezda poznata po svojim brojnim ulogama u romantičnim komedijama, pa je prozvana kraljicom istih. Rajan boravi u Sarajevu tokom trajana Sarajevo Film Festivala.

Ona je učestvovala u masterclassu koji je vodio Danis Tanović. Sala u kojoj je održan masterclass bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Rajan je govorila o svojim ulogama, glumi i SFF-u.

Prije početka samog masterclassa Tanović je pustio dio filma u kojem je glumula Rajan koji mu je omiljeni.

- OGLAS -

“Ja gledam ovaj film svake godine. To je jedan od onih filmova koji traje 20 do 30 godina kasnije, jer još uvijek trajete” – kazao je Tanović.

Rajan nije krila zadovoljstvo što se nalazi u Sarajevu i SFF-u.

- Advertisement -

“Ali divno je biti ovdje. Čast mi je što sam ovdje. Čast mi je što sam s vama. Čast mi je što sam na ovom mjestu” – kazala je Rajan.

Nakon toga je dodala kako je sjajno dolaziti na festivale poput ovog.

“Mislim, sve to izgleda nevjerojatno ljudima koji dolaze na ta mjesta i jeste. Ali, ponekad biste željeli imati normalan život. Da, Sjajno je dolaziti na filmske festivale, posebno sa neovisnim filmašima, jer ne možemo a da ne razgovaramo o tome sve vrijeme. To nam je vrlo zanimljivo” – dodala je ona.

Meg je čestitala je Tanoviću na filmu, jer je čula da je bio na otvorenju festivala.

Također, prokomentarisali su da smatraju da je svaki film i uloga drugačiji i da se uči od svakog glumca i režisera.

Danis Tanović je rekao da smo mi poznati po kafi i da se ovdje pije stalno.

“Sinoć sam stigla, a popila sam već tri kafe” – kazaja je Rajan.

Tanović je dodao da Rajan brzo uči bosanske običaje.

Obzirom da je većina njenih dijela romantična komedija, otkrila je kako se snimaju scene u ovom žanru.

“Sve to je, inače, potpuno napisano. Nema ni jednog dijela koji je improviziran. Ali to je ono što je fascinantno, jer imaš stvarno dobar osjećaj. U romantičnim komedijama obično imamo scene koje traju 90 sekundi do 2 minute. To je najduža scena u filmu” – kazala je Rajan.

Gluma nije uvijek sjajna, pa je holivudska zvijezda otkrila da je jednom morala da snimi mnogo više scena od uobičajenog.

“Jednog dana smo snimili oko 18 stranica dijaloga, jer smo morali. Obično, kada snimate film, a mnogi ovdje možda ne znaju, obično se snimaju 2-3 stranice” – kazala je Rajan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA