14 C
Sarajevo
05.10.2024

Dodik: RS nije izolovana od terorizma, ali ima efikasnu policiju

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da ovaj entitet nije izolovan od nemilih događaja poput onog u Nevesinju ali da ima sposobnu policiju i specijalne jedinice koje pravovremenim reagovanjem nisu dozvolile da stanovništvo bude ugroženo.

“Riječ je o teroristi koji je upotrebljavao oružje protiv policije, pucao je i bacio bombe na policiju, nije htio da se preda. Bio je lociran i blokiran, a prilikom razmjene vatre sa policijom i likvidiran”, rekao je Dodik danas u Trebinju.

On je naglasio da je policija entitetsa RS poslala poruku da neće toleristati takve stvari, te je čestitao pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske na uspješno obavljenom zadatku.

- OGLAS -

“To govori da RS ima efikasne državne organe”, istakao je Dodik.

On je ponovio da bi volio da se takva situacija nije ni desila, ali da je zadovoljan radom policije.

- Advertisement -

U mjestu Zovi Do, u opštini Nevesinje, policija je sinoć lišila života lice koje je otvorilo vatru na policijske službenike koji su opkolili kuću gdje se nalazilo.

To lice je koristilo dvije vrste automatskog i poluautomatskog oružja, a u jednom trenutku aktiviralo je i ručnu bombu, prethodno se oglušivši na pozive policije da se preda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA