11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Izbio veliki požar u centru Moskve, na terenu 130 vatrogasaca

Novinska agencija navodi da se požar proširio na 10.000 kvadratnih metara i da je reagovalo 130 vatrogasaca, helikoptera i vatrogasnog broda.

Veliki požar izbio je ranije danas u centru Moskve, a crnu dio nadvio se nad dobrim dijelom grada.

Požar je izbio na drugom spratu trospratne administrativne zgrade na nasipu Berezhkovskaya, pored rijeke Moskve, blizu pet kilometara od Kremlja, javio je državni list Tass.

U zgradi je navodno smješteno više od deset organizacija, uključujući automehaničarske radionice, veleprodajne kompanije i centar za sortiranje internetske firme Yandex.

- OGLAS -

Novinska agencija navodi da se požar proširio na 10.000 kvadratnih metara i da je reagovalo 130 vatrogasaca, helikoptera i vatrogasnog broda.

Pozivajući se na Rusko ministarstvo za vanredne situacije, Tass je rekao da još nema informacija o žrtvama u požaru, koji je preusmjerio saobraćaj u ruskoj prijestolnici.

- Advertisement -

Proukrajinski korisnici društvenih mreža objavili su video zgrade i dima koji se diže u nebo.

“Ne postoji brz način da se ugase požari u Rusiji, čak ni u Moskvi; sav novac i oprema se koriste za ubijanje Ukrajinaca”, objavio je savjetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslovga Ukrajine Anton Geraščenko na mreži X uz snimak požara.

Od početka invazije Rusije na Ukrajinu, u punom obimu došlo je do brojnih požara na ruskoj teritoriji, od kojih neki na lokacijama za koje se čini da su direktno povezane s vojnim naporima Moskve. Kijev ne komentariše napade na rusku teritoriju i za sada nema nagovještaja da je današnji požar povezan sa ratom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA