13 C
Sarajevo
05.10.2024

Liverpool deklasirao United u najvećem engleskom derbiju

Nogometaši Liverpoola su u trećem kolu engleskog Premiershipa deklasirali najvećeg rivala Manchester United rezultatom 3:0.

Nogometaši Liverpoola su u trećem kolu engleskog Premiershipa deklasirali najvećeg rivala Manchester United rezultatom 3:0.

Redsi su tako zabilježili treću pobjedu u isto toliko odigranih utakmica i tako nastavili s odličnim rezultatima protiv najvećeg rivala u posljednjih nekoliko godina dok je Unitedu ovo bio drugi uzastopni poraz budući da su nakon trijumfa protiv Fulhama poraženi protiv Brightona i Liverpoola.

Sve je krenulo savršeno po Liverpool budući da su postigli gol već u sedmoj minuti susreta, no osmijeh s lica im je nestao veoma brzo budući da je on poništen zbog nedozvoljene pozicije. Luis Diaz je ubacio sa lijeve strane, a lopta je uz pomoć Mohameda Salaha stigla do Trenta Alexandera-Arnolda koji je pogodio mrežu Uniteda, no glavni sudija Anthony Taylor je pokazao da je Egipćanin bio u ofsajdu prilikom Diazovog upućivanja lopte.

- OGLAS -

Na sljedeće uzbuđenje se čekalo do 35. minute susreta kada je Liverpool došao do vodstva. Casemiro je katastrofalno pogriješio, lopta je došla do Salaha koji je ubacio u sredinu, a Diaz je glavom pogodio nebranjeni dio mreže te doveo Redse u vodstvo.

Pet minuta kasnije Noussair Mazraoui je bio u dobroj situaciji, ali je Alisson zaustavio njegov udarac da bi Liverpool udvostručio prednost u 42. minuti susreta. Ponovo su glavni akteri bili Salah i Diaz i to opet poslije greške Casemira, a Kolumbijac je ponovo zatresao mrežu Onane i postavio rezultat prvog dijela.

- Advertisement -

Erik ten Hag je reagovao na poluvremenu i iz igre izveo katastrofalnog Casemira, a na teren je ušao mladi Toby Collyer što se Đavolima moglo isplatiti veoma brzo budući da je u 52. minuti Joshua Zirkzee sjajno šutirao, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Četiri minute kasnije na semaforu Old Trafforda je bilo 0:3. Ponovo je pogriješio vezni red Đavola, lopta je došla do Szoboszlaija koji je asistirao Salahu, a Egipćanin je postigao treći gol za Redse.

United je do kraja susreta nastojao doći do pogotka, imali su nekoliko ozbiljnih prilika, a najveću je propustio Joshua Zirkzee u 64. minuti kada mu je Alisson odbranio udarac pa je susret okončan ubjedljivim trijumfom Redsa 3:0.

Liverpool dijeli prvo mjesto na tabeli sa devet bodova iz tri utakmice i gol razlikom 7:0 dok je United tek 14. s tri boda iz također tri susreta.

U sljedećem kolu nakon reprezentativne pauze Liverpool će dočekati Nottinhgam Forest dok će Manchester United gostovati kod ekipe Southamptona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA