15 C
Sarajevo
19.09.2024

U izraelskom cyber napadu u Libanu povrijeđeno više od hiljadu ljudi, među njima iranski ambasador

Eksplozije su nastale nakon pojačanog nasilja između Izraela i "Hezbollaha".

Pripadnici libanske grupe Hezbollah ranjeni su nakon što su eksplodirali pejdžeri koji se koriste za komunikaciju, napisao je Reuters. Dalje navode da je povrijeđeno više od hiljadu osoba.

Ističu da je zvaničnik Hezbollaha, koji je htio ostati anoniman, rekao je da je detonacija najveći sigurnosni propust s kojim su se suočili u godinu sukoba s Izraelom.

Eksplozije su nastale nakon pojačanog nasilja između Izraela i Hezbollaha. Izraelska vojska nije odmah htjela prokomentarisati ove navode. No, novinar Reutersa je kazao da je vidio vozila Hitne pomoći dok jure kroz predrađe Bejruta.

- OGLAS -

Stanovnici su rekli da su se eksplozije događale čak trideset minuta nakon prvih eksplozija. Sigurnosni izvor je istakao da su uređaji eksplodirali i na jugu Libana.

Prvi medijski izvještaji iz Libana navode da je i ambasador Islamske Republike Iran u Bejrutu, Mojtaba Amani, povrijeđen u napadu.

- Advertisement -

Nepotvrđeni medijski izvještaji govore da Izrael stoji iza masovnog cyber napada na Liban i Siriju, prenosi iranska agencija Mehr.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA