15 C
Sarajevo
19.09.2024

Liverpool pokazao svu snagu i preokretom savladao Milan u derbiju Lige prvaka

Milan je na kraju ostao i bez "jedinice" jer je povredu doživio Mike Maignan, pa je tako završena košmarna noć za domaćine na "San Siru".

Nogometaši Liverpoola u derbiju evropskih velikana savladali su Milan na San Siru rezultatom 3:1 i to nakon preokreta na startu Lige prvaka.

Milan i Liverpool imaju bogatu historiju derbija u Ligi prvaka, od kojih je jedan iz finala 2005. godine upisan među najbolje utakmice ikada, pa je tako uvijek zanimljivo kada se sretnu u bilo kojoj fazi takmičenja.

Večeras su Rossoneri sjajno otvorili utakmicu. Christian Pulišić je istrčao kontru već u trećoj minuti i rezantnim udarcem matirao gostujućeg golmana. Činilo se tada da Milan može mnogo toga protiv favorizovanih Redsa.

- OGLAS -

No, Liverpool je nakon toga zaigrao mnogo bolje. Već do poluvremena postigli su dva gola, a mogli su još nekoliko jer je Mohamed Salah dva puta pogodio prečku.

Za preokret su pogađali stoperi Ibrahima Konate i Virgil van Dijk do poluvremena. Liverpool je na odmor otišao s vodstvom 2:1.

- Advertisement -

Na startu drugog dijela Milan je i krenuo nešto igrati, ali to nije donijelo gol-šanse i na koncu pogotke. Gosti su sve muke oko pobjede riješili u 67. minuti preko Dominika Szoboszlaija.

Milan je na kraju ostao i bez “jedinice” jer je povredu doživio Mike Maignan, pa je tako završena košmarna noć za domaćine na San Siru.

Tako je Liverpool pokazao svu svoju snagu i da je već godinama mnogo bolji tim od Milana, posrnulog velikana koji traži svoj povratak među evropsku elitu, gdje rivali iz Engleske danas spadaju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA