12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Ryanair pojačava učestalost letova iz Sarajeva od naredne ljetne sezone

Ryanair planira povećati učestalost letova za Sarajevo tokom ljetne sezone 2025. godine, koja počinje 30. marta sljedeće godine.

Kako piše Ex-Yu Aviation, ovaj avioprijevoznik će udvostručiti učestalost svojih usluga iz Bergama i Charleroija s dva na četiri sedmično, dok će se letovi iz Memmingena povećati s dva na tri sedmično.

Operacije iz Göteborga i Soluna ostat će nepromijenjene na dvije sedmične rotacije, iako će se sezonski ljetni letovi iz Soluna nastaviti na samom početku ljeta, 31. marta.

- OGLAS -

Ryanair linija London Stansted – Sarajevo bit će zadržana na tri sedmično.

Inače, sarajevski međunarodni aerodrom nastavio je bilježiti impresivne statističke podatke ove godine, pa je tako u augustu zabilježeno slijetanje ukupno 259.017 putnika, što je najprometniji mjesec august u historiji njegovog postojanja. Ova brojka predstavlja povećanje od 24,2% u odnosu na isti mjesec 2023. godine.

- Advertisement -

Međunarodni aerodrom Sarajevo primio je svog milionitog putnika godine početkom augusta, gotovo mjesec i po dana prije nego što je to bio slučaj u 2023. godini.

Ranije je u razgovoru za EX-YU Aviation News izvršni direktor Sarajevskog aerodroma, Alan Bajić, rekao kako postoji potencijal za proširenje mreže dodavanjem više destinacija, posebno u europske gradove kao što su Barcelona, ​​Pariz, Amsterdam, Berlin, Eindhoven i Prag, nakon čega slijedi širenje na udaljenija mjesta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA