12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

U Tuzli ukinute redukcije vode zbog većeg vodostaja na izvorištima

U proteklim mjesecima određena naselja na području Tuzle susretala su se sa redukcijama vode u noćnim satima.

U proteklim mjesecima određena naselja na području Tuzle susretala su se sa redukcijama vode u noćnim satima. Međutim, zbog poboljšanja stanja na izvorištima, redukcije su ukinute.

U Tuzli više nema redukcija vode u noćnim satima, koje su bile uzrokovane dugim sušnim periodom, potvrđeno je iz Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (ViK). Kako su kazali, stanje na izvorištima je povoljnije, prvenstveno zbog kiše, ali i usljed manje potrošnje.

Inače, iza građana Tuzle nalazio se prilično dug sušni period, koji je doveo do smanjenja vodostaja na izvorištima. Kako su ranije pojasnili iz ViK-a, zbog toga je u nekoliko naselja, koja se nalaze u centralnom dijelu grada, vršena noćna redukcija vode.

- OGLAS -

Ona je podrazumijevala potpunu obustavu protoka vode do domaćinstava, a jutarnje pokretanje sistema dovodilo je do kvarova na mreži.

Između ostalog, u toku dana nastajalo je okvirno sto kvarova, od kojih je tek petnaest ili dvadeset moglo biti sanirano. Dodatni problem stvorio je i kvar na fabrici vode, koji je naknadno riješen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA