17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

FACE TV | U “Ekominuticama” naglašavamo važnost razvsrtavanja otpada i recikliranja

“Ekominutice” su dio jutarnjeg programa “Uzbuđenje” koji se emituje na Face TV, a u sklopu kojeg širimo svijest i govorimo o zagađenju okoliša, učinku koji naši postupci trajno ostavljaju na svijet u kojem živimo, ali i njegovom očuvanju.

O  recikliranju se zadnjih godina govori na dnevnoj bazi, što je jako pohvalno. Recikliranje je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. To podrazumijeva sakupljanje, izdvajanje, preradu iskorištenih stvari ili materijala te izradu novih proizvoda od dobivene materije. Sve što se može ponovo iskoristiti, a da se ne baci, može se reciklirati.

Da bismo što bolje reciklirati jako je važno odvojiti otpad prema njegovoj vrsti. Reciklaža se može primjenjivati i u svakodnevnom životu, ne samo odvajanjem otpada već i poklanjanjem stvari koje nam više ne trebaju. Uz to, jedan od najstarijih oblika recikliranja je kompostiranje – to podrazumijeva pravljenje komposta od organskih ostataka.

- OGLAS -

Prvi korak do recikliranja je odvajanje otpada u kućanstvu i bez toga u svakodnevnom životu nemoguće je zamisliti bilo kakav cjelovit sustav upravljanja otpadom.

U jutarnjem programu Uzbuđenje Rijad Tikveša iz Ekotima je definisao pojam recikliranja i naglasio važnost kućnog razdvajanja otpada kao elementarni korak koji svaki građanin treba napraviti kako bi se racionalizovalo zagađenje, te se iskoristio otpad koji može biti recikliran.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA