12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Ernest Imamović zaplakao zbog domovine: “Bosna je u meni, kao i moje Goražde! Drina se mora povezati!”

Ernest Imamović, trenutni gradonačelnik Grada Goražda i reizborni kandidat: “Ne pristajem na dilove! Neću se prodati! Istrpit ću sve što treba! To dugujem svojim Goraždanima i svome ocu Zaimu!”
"Goražde je od ključnog značaja; to država i Federacija moraju shvatiti! Nemate pravo biti iznad naroda koji nešto čeka već trideset godina u ovakvim uvjetima! Mi želimo raditi i nema ‘mi’ ili ‘oni’!", ističe Ernest Imamović, trenutni gradonačelnik i reizborni kandidat SDP-a, za Goražde.

Imamović: “Bosna je u nama! Gdje god živjeli, to što jeste je u vama! Sretan sam što smo završili spomenik našim borcima i mom ocu Zaimu Imamoviću! Nadležnost kantona BPK za tunel ‘Hranjen’ je nikakva! Mi stalno nešto čekamo, a čekanje dovodi do apatije kod ljudi! Povezivanje Drine je obećano u Dejtonu!” 

Hadžifejzović: “Šta si zatekao u instituciji Grada Goražde?”

Imamović: “Katastrofu! Zaduženje je bilo deset miliona, a budžet je devet! Lokalnim prodavnicama se dugovao neki novac! Danas Grad Goražde napreduje! Kratkoročna dugovanja su vraćena! Doprinosi nisu bili uplaćivani, a danas Goražde, prema Poreznoj upravi, nema nikakav dug! Nekom se oduzimalo pravo na bolji život! Imam tim ljudi koji razumije procese i zna kako da radi! Raduje me što znam da sam dao svoj maksimum! S obzirom na okolnosti u kakvim smo se nalazili, i to je previše! Uvijek nalazim rješenje! Na funkcijama moraju biti odgovorni ljudi!” 

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Šta će ti sve ovo?” 

Imamović: “To je moj život, to sam ja! Svaki ožiljak me čini sretnim! Ni porodica me ponekad nije shvatala! U ovom poslu ne možete da ne budete emotivni! Nemate pravo biti iznad naroda koji nešto čeka već trideset godina u ovakvim uvjetima! Mi želimo raditi i nema ‘mi’ ili ‘oni’! BiH je kao zemlja mala, ali je potencijal ogroman! Moramo iskoristiti te potencijale kako bismo se ekonomski oporavili! Nisam htio pristati na dilove. Rekao sam da ću istrpiti sve što treba! Nisam htio to dopustiti sebi! Građani će odlučiti i za mene i za mojih šest protukandidata! Da imamo čistu politiku, moramo imati čisto Tužilaštvo! Zašto Porezna uprava ne objavi sve dužnike?! Ja sam rođen i umrijet ću kao socijaldemokrata! Ne smijemo našem narodu obećavati nešto što ne možemo ispuniti! Pokušali smo realizovati projekt ‘Gornja strana Drine’ u kojem su učestvovala oba entiteta! Niko od političara nikad zvanično nije posjetio Višegrad! Rogatica, Pale, Prača, Ustikolina, Han-Pijesak, Čajniče, Gacko, Nevesinje niko ne posjećuje! Ja im kažem: ‘Posjetite oba naroda! Trebamo da radimo zajedno!’ Goražde je od ključnog značaja; to država i Federacija moraju shvatiti! Poručujem građanima da izađu na izbore, da budu odgovorni i da daju priliku ljudima koje oni zaslužuju! Sve što smo dosad uradili nije dovoljno. Imam još posla; osjećam to u svojoj duši!” 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA