15.5 C
Sarajevo
23.09.2024

Pritvor za vozača Vojske Srbije koji je učestvovao u udesu u kojem je stradalo troje djece

Viši sud u Kraljevu odredio je pritvor vozaču oklopnog vozila Vojske Srbije koje je učestvovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kraljeva gde je poginulo petoro ljudi, saopštilo je u ponedjeljak Više javno tužilaštvo u tom gradu na jugozapadu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Tužilaštvo je u ponedjeljak naredilo sprovođenje istrage protiv vozača M.B. iz Niša, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ‘teško djelo protiv bezbjednosni javnog saobraćaja’, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Nakon saslušanja osumnjičenog, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu određen pritvor. U toku istrage bit će ispitani svjedoci, pribavljeni nalazi i mišljenja vještaka medicinske i saobraćajne struke, te preduzete druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba”, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

- OGLAS -

U sudaru vojnog i civilnog vozila na jugozapadu Srbije 21. septembra na mjestu je poginulo petoro ljudi, među kojima troje maloljetne djece, dok je jedna osoba teško povrijeđena.

Do sudara je došlo oko 13:10 sati tokom realizacije redovnih zadataka u okviru kojih je borbeno vozilo – protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem – išlo ka Raški u koloni pod pratnjom vojne policije, naveli su iz Ministarstva odbrane.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA