15.5 C
Sarajevo
24.09.2024

Podignuta optužnica za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, traži se produženje pritvora

Tužilaštvo traži da se okrivljenima Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

Podignuta je optužnica za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, čije tijelo nikad nije pronađeno.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je danas optužnicu protiv Dejana Dragijevića iz sela Zlot i Srđana Jankovića iz sela Luka, grad Bor, zbog krivičnog djela “Teško ubistvo u saizvršilaštvu” te Radoslava Dragijevića iz sela Zlot, grad Bor, za krivično djelo “Neprijavljivanje krivičnog djela i počinioca” i krivičnog djela “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

Tužilaštvo traži da se okrivljenima Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

- OGLAS -

Policija je iz kuća Dragijevića i Jankovića odnijela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korištene prilikom ubistva, a potom sakrivanja tijela djevojčice.

Oduzeta je garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sjekira, noževi, međutim, za sada, ni na jednom analiziranom predmetu nisu pronađeni DNK tragovi Danke Ilić.

- Advertisement -

Rezultat vještačenja od 26. marta je pokazao da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom.

Dragijević je na prvom saslušanju ispričao da je on bio na mjestu suvozača u službenom automobilu, dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković.

Dragijević je tada do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu Jankovića u zločinu. Međutim, on nije otkrio gdje se nalazi tijelo djevojčice.

Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio šutnjom, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom djevojčice iz Bora.

Međutim, Dragijević je kasnije negirao da je ubio djevojčicu. Radoslav Dragijević (73), koji se sumnjiči da je sinu Dejanu pomogao da premjesti tijelo dvogodišnje Danke, pušten je 29. maja na slobodu budući da mu je istekao dvomjesečni pritvor.

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA