27 C
Sarajevo
27.09.2024

Bivši selektor Zmajeva se vraća na klupu Partizana

Savo Milošević trebao bi postati novi-stari trener Partizana, objavile su Večernje novosti, a potvrđeno je i Telegrafu.

Poslije odlaska Aleksandra Stanojevića, nekada sjajni napadač, potom i trener crno-bijelih vraća se u Humsku poslije pet godina da pokuša da oživi posrnulog velikana i potpisat će ugovor na dvije godine.

Interesantno, te 2020. godine Miloševića je na klupi zamijenio upravo Stanojević, a sada se dogodilo obrnuto i to na inicijativu Ivice Ilieva koji je i tada bio sportski direktor.

- OGLAS -

Razmišljali su crno-bijeli poslije odluke Stanojevića o privremenim rješenjima dok se ne nađe konačno, ali kako je talas promjena jutro poslije derbija zahvatio Humsku izbacujući iz šina šefa struke, pa i direktora Omladinske škole, a u bliskoj perspektivi i aktuelnog predsjednika, odlučeno je da Milošević ipak bude neko ko bi bio dio plana na duže staze.

Tim prije što je 2019. u proljeće preuzeo ekipu u sličnom stanju od Zorana Mirkovića, koji se kako je znao i umio borio sa manjkom kvaliteta, a onda je istoga ljeta napravio rez od deset imena koji je u trenutku zaličio kao hazarderski potez, a onda se pretvorio u Partizan koji su svi zavoljeli.

- Advertisement -

Milošević je imao tada sluha za Sejdubu Sumu, kojeg je vratio u tim i promovisao u jednog od lidera, angažovani su Umar Sadik, Bibras Natko, zatim i Takuma Asano, promovisani klinci Stahinja Pavlović i Filip Stevanović, uz Stojkovića, Tošića, Miletića, Uroševića i Zdjelara, koji su već bili dio ekipe, a crno-bijli su tada igrali za oko i dušu navijača.

Kasnije je Milošević radio u Olimpiji iz Ljubljane i kao selektor reprezentacije BiH. Nakon što nije ostvario cilj prolaska na prvenstvo i nakon što je zaustavljen protiv Ukrajine napustio je klupu BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA