25.5 C
Sarajevo
27.09.2024

MUP u akciji: Otkrivena droga na više lokacija, ima uhapšenih

U skladu sa izvršenim analizama i procjenama, te intencijama koordiniranog djelovanja i rukovođenja, na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su jučer, 26. septembra, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ZDK poduzimali pojačane aktivnosti na prevenciji kriminaliteta, sa akcentom na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga.

Naime, nakon prikupljenih operativnih saznanja i indicija o osobama koje se bave izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, policijskih službenici Policijske stanice Zavidovići su u ulici Abdul Vehaba Ilhamije, izvršili pretres stana koji koristi lice A.V. ( 1999) iz Zavidovića.

Tom prilikom pronađena su dva upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto težine 45,75 grama, dva upakovana sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 219,05 grama, jedna ručno motana cigareta tzv. “joint” sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom asocira na marihuanu, bruto težine 1,20 grama, jedna digitalna precizna vaga i tri mobilna telefona. Pronađeni predmeti su oduzeti, a lice A.V. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.   
 
Također, u 16:15 sati, u Kaknju u ulici Rudarska, policijski službenici Policijske stanice Kakanj, zaustavili su putničko motorno vozilo Audi, kojim je upravljalo lice Đ.S. iz Kaknja, u kojem se kao saputnik nalazilo lice G.J. (1988), također iz Kaknja.

- OGLAS -

Izvršenim pregledom kod lica G.J. je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto težine 38,50 grama, jedan upakovan sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 0,50 grama, te jedan nož, tzv.”bodež”. Pronađeni predmeti su oduzeti, a lice G.J. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Nakon kompletiranja dokumentacije protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH . 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA