15.5 C
Sarajevo
27.09.2024

Prosinečki saopštio spisak za predstojeće utakmice, u selekciju pozvan i bek Borca

Selektor reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je danas spisak igrača na koje računa za utakmice s Turskom i Velskom u okviru Lige nacija.

Crna Gora je zabilježila dva uvodna poraza – protiv Islanda 2:0 i protiv Velsa 2:1.

Na spisku Roberta Prosinečkog našli su se sljedeći igrači:

- OGLAS -

Golmani: Danijel Petković (Liepaja), Balša Popović (OFK Beograd);

Odbrana: Adam Marušić (Lazio), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Rubin), Marko Vukčević (Borac Banja Luka), Andrija Vukčević (Cartagena), Nikola Šipčić (Cartagena), Slobodan Rubežić (Aberdeen), Marko Tući (Gangwon);

- Advertisement -

Vezni red: Vladimir Jovović (Sogdiana), Marko Janković (Karabag), Marko Bakić (OFI Krit), Driton Camaj (Kišvarda), Edvin Kuč (Nefči), Ilija Vukotić (Boavista);

Napad: Stevan Jovetić (bez kluba), Stefan Mugoša (Inchon United), Milutin Osmajić (Preston), Nikola Krstović (Lecce).

“Dvije veoma zahtjevne i teške utakmice su pred nama. Dueli s protivnicima koji su u prva dva kola Lige nacija prikazali dobre igre i osvojili po četiri boda, što ih stavlja na diobu prvog mjesta na tabeli naše grupe. Turska se na Evropskom prvenstvu prikazala u izuzetnom izdanju, igrali veoma dopadljiv nogomet i upisali dobre rezultate, a u sličnom ritmu su nastavili i na startu nove sezone. S Velsom smo već odigrali jedan susret u kojem smo, uprkos dobroj igri i velikom broju stvorenih prilika, poraženi u Nikšiću. Vjerujem da u duelima koji nas očekuju u oktobru možemo ponoviti dobru igru iz duela s Velsom koju će ovog puta ispratiti i dobri rezultati”, rekao je Prosinečki.

Podsjećanja radi, spisak će biti dopunjen nogometašima iz domaćeg prvenstva, a na raspolaganju selektoru Prosinečkom neće biti Vasilija Adžića, nogometaša Juventusa koji je zaradio povredu butnog mišića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA