25 C
Sarajevo
28.09.2024

Vučić se sastao s Netanjahuom: “Dijelimo ključni cilj”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je izazvao brojne reakcije javnosti ponašanjem i izjavama tokom i nakon zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

On se prvo sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom (Netanyahuom), nakon čega je izrealski predsjednik objavio njihove fotografije te poručio da je zahvalan da podršku Srbije Izraelu te na čvrstom prijateljstvu.

Benjamin Netanjahu zahvalio se na njegovom angažovanju da se oslobode taoci.

- OGLAS -

“Također sam se zahvalio lično Vučiću na njegovom angažovanju u nastojanjima da se oslobode taoci, među kojima je i Alon Ohel koji ima srbijansko državljanstvo. Odnosi Srbije i Izraela su jači nego ikad i nastavljaju da rastu. Međutim, dijelimo ključni cilj – da sve naše taoce bezbedno vratimo u Izrael, uključujući Alona Ohela, kojeg drže u zarobljeništvu teroristi Hamasa. To je neprihvatljivo, a patnja njihovih porodica je ogromna. Zaista cijenim podršku Srbije u ovim naporima. Svi civilizovani narodi se moraju ujediniti kako bi stavili tačku na ovu užasnu situaciju. Od srca se zahvaljujem Vučiću na prijateljstvu i naporima Vlade Srbije u ime talaca. Zajedno ćemo i dalje biti jaki” – napisao je izraelski premijer putem mreže X.

Vučić je održao govor u kojem je optužio zapadne zemlje za rušenje normi UN, a također je pohvalio predstavnike zemalja koje nisu glasale za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici što je izazvalo brojne reakcije javnosti.

- Advertisement -

Iznio je kritike i da su zapadne zemlje prekršile Rezoluciju 1244 SB UN te je izjavio da u ovom momentu “za Srbe na Kosovu nema pravde”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA