13.8 C
Sarajevo
29.09.2024

Amar Dovadžija obećao: Ilijaš će biti BOLJI! Ne smije biti tajni između načelnika i građana!  

Kandidat Trojke za načelnika Općine Ilijaš, Amar Dovadžija: “Ono što se u Ilijašu dešava zadnjih šest-sedam godina najbolje znaju građani Ilijaša. To je simbol strahovlade; samo pripadnici vladajuće strukture imaju beneficije!”
Amar Dovadžija (NiP - Trojka): “Odjednom je neki strah u ljudima, pritisak te strahovlade u Ilijašu! Sve je u liku i djelu dvojice ili trojice ljudi! Sad je DOSTA i možemo BOLJE! Moja strategija su inovativnost, zajedništvo i izdržljivost! ”

Kandidat Trojke za načelnika Općine Ilijaš, Amar Dovadžija, gostovao je večeras u FACE TO FACE-u sa Senadom Hadžifejzovićem. 

Hadžifejzović: “Sa samo 36 glasova izgubio si 2020. godine na izborima. Jesi li sumnjao?”  

Dovadžija: “Naravno da sam sumnjao. S obzirom na to da je tada baš trebalo biti hrabar da se izađe na crtu toj mašineriji, rijetko ko je smio izaći na crtu. Građani Ilijaša na kraju najbolje znaju.”  

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Zreliji si nakon četiri godine. Profesor si. Šta ti je motiv da uđeš u politiku?”  

Dovadžija: “Neko je našem narodu, omladini ogadio politiku. Za mene je politika kao svako drugo zanimanje! Kroz politiku sam vidio prilike pomoću kojih mogu pomoći i doprinijeti zajednici i društvu. U politici sam od 2012. godine! Kroz izborne cikluse narod mi je davao sve veću podršku! Politika je za mene časno zanimanje i služi kao sredstvo da doprinesem zajednici! Nepravedan sistem je sistem u globalu! Ono što se u Ilijašu dešava zadnjih šest-sedam godina najbolje znaju građani Ilijaša. To je simbol strahovlade; samo pripadnici vladajuće strukture imaju beneficije!”  

- Advertisement -

Hadžifejzović: “Kako je to moguće, taj strah među ljudima?”  

Dovadžija: “Posebno me boli to kao nekoga ko je odrastao u Ilijašu! Odjednom je neki strah u ljudima, pritisak te strahovlade! Sve je u liku i djelu dvojice ili trojice ljudi!” 

Hadžifejzović: “Šta ti je strategija ili plan?” 

Dovadžija: “Nažalost, u Ilijašu je postao trend da nam je pojam sto metara asfalta, kanalizaciona mreža… Mi mladi političari smo odlučili da, pored ostalih infrastrukturnih projekata, opet govorimo o vodosnabdijevanju. Plaćamo najskuplju vodu u KS! Za lokalne puteve potrošeno je prošle godine 3,6 miliona KM! Od centra grada smo udaljeni dvadeset-dvadeset pet minuta! Nemamo nijedno prenoćište u Ilijašu! Ima zatvoren hotel, a nemamo hotelski smještaj! Imamo toliko prirodnih dragulja!”  

Hadžifejzović: “Kako se zove tvoj protukandidat iz SDA-a? Sumnjivo je što je školovan u Iranu…?” 

Dovadžija: “Nermin Hodžić. Meni nije sumnjivo; studirao sam vani, u Egiptu! Mediji pišu da je uradio nostrifikaciju 2020. godine. Imenovan je na poziciju direktora KSC Ilijaš i Radija Ilijaš 2022. godine. Kako je to uspio? Kako su uspjeli  tandem Fazlić i Dedić to progurati? Ne znam da li je to tačno, ali ima nelogičnosti!”  

Hadžifejzović: “A sumnje u obrazovni sistem za protukandidata?” 

Dovadžija: “Identitet Amara Dovadžije je svima jasan. Moj protukandidat se pojavio prije dvije godine. Rodom je iz Konjica. Ne znam koliko dugo živi u Ilijašu. Građanima Ilijaša njegovo ime je nepoznanica! Pored osnovnih životnih projekata, želimo stvoriti nove vrijednosti! Ilijaš je jako specifična općina.  Strategija su inovativnost, zajedništvo i izdržljivost! Pogotovo zajedništvo! Razjedinjeni smo na sve moguće strane. Posebno me boli politička podjela! Neki imaju pravo da rade sve što hoće, a drugi ne! Imamo mlade ljude koji nude inovativnost! Želimo održive projekte, da bismo razvili turističke potencijale koje imamo!”  

Hadžifejzović: “Završna riječ?” 

Dovadžija: “Ne volim puno da obećavam, ali mogu obećati da ću u svakom momentu biti na raspolaganju građanima. Ne smije biti tajni između načelnika i građana. Građani, Ilijašani, Ilijašanke, izađite na izbore jer Ilijaš, naši mladi… svi zaslužuju bolje!”  

CIJELO GOSTOVANJE POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA