10 C
Sarajevo
29.09.2024

Otvorena biračka mjesta: Građani Podgorice i Kotora glasaju na lokalnim izborima

Građani Podgorice i Kotora danas glasaju na lokalnim izborima, a birališta su otvorena od 07.00 do 20.00 sati, javlja RTCG.

U izbornoj trci u Podgorici je 13 lista, među kojima su i koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice”, kao vladajuće stranke.

Na izborima učestvuju i koalicija “Za bolju Podgoricu Jakov Milatović” koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka.

- OGLAS -

Za mjesto u lokalnom parlamentu borit će se i Stranka evropskog progresa, Evropski savez, koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, zatim Pokret Preokret, Pokret Naprijed, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

U glavnom gradu Crne Gore pravo glasa ima 145.724 glasača, koji će birati 58 odbornika za gradski parlament.

- Advertisement -

Do pada vlasti u Podgorici je došlo nakon raskola u vladajućem Pokretu Evropa sad i izlaska iz stranke šefa države Jakova Milatovića, koji je bio jedan od njegovih osnivača. Milatović je PES napustio zbog neslaganja sa premijerom i liderom pokreta Milojkom Spajićem.

Tako su do jučer praktično saveznici na predstojećim vanrednim podgoričkim izborima Milatović i Spajić postali glavni takmaci u borbi za vlast u najvećem crnogorskom gradu.

U Kotoru pravo glasa ima 18.498 građana, koji će birati između 12 lista.

Na izborima će učestvovati Crnogorska građanska akcija, lista “Za Kotor – Miljan Popović”, Demokratska alternativa – “dr Davor Kumburović – Da se Kotor pita”, Evropski savez i Grupa građana – Čuvari grada.

U trci za mjesto u lokalnom parlamentu bit će koalicija Za budućnost Kotora, Kotorski pokret – Siniša Kovačević, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska partija socijalista.

Na izborima će učestvovati i koalicija koju čine Demokrate i Pokret Evropa sad, Grbaljska lista, kao i koalicija sačinjena od Socijalističke narodne partije i Demokratske srpske stranke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA