8.8 C
Sarajevo
30.09.2024

Emir Spahić objasnio stegovne mjere: “Neke stvari se moraju poštovati”

Direktor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, obratio se javnosti nakon što je selektor našeg državog tima Sergej Barbarez objavio spisak igrača za oktobarke s utakmice Lige nacija s Njemačkom i Mađarskom.

Barbarez je odlučio ne pozvati nekoliko standardnih reprezentativaca, među kojima su Dennis Hadžikadunić i Rade Krunić, o meču je govorio i Spahić.

“Kao što vidite, ima nekih noviteta na spisku. Nedavno ste pročitali moje saopćenje i ono se praktički odnosilo na neke dečke koje nema danas na spisku, a bili su na prošlom. Jednostavno, neke stvari se trebaju poštovati”, rekao je Spahić i nastavio:

- OGLAS -

“Otpočetka smo govorili i idemo tim putem da se u reprezentaciju dolazi radom, redom, disciplinom, poštovanjem i ljubavlju. Tako je danas i tako će biti ubuduće. Onih kojih nema, s razlogom ih nema. Razlozi su samo ti koje sam naveo. Ne, oni nisu isključeni iz budućih okupljanja. Jednostavno, ovo su neke stegovne mjere. Na tome ćemo istrajati. To ćemo tražiti u budućnosti, jer mislimo da samo tim putem možemo vratiti reprezentaiciju tamo gdje je bila i nadam se da ćemo ići u tom smjeru.”

Potvrdio je da su Anelu Ahmedhodžiću zatvorena vrata reprezentacije.

- Advertisement -

“Što se tiče gospodina Ahmedhodžića, tu je priča završena. Ne želim da se više ta priča povlači. To je odluka kompletnog N/FSBiH”.

Objasnio je Spahić zašto su neki igrači izostavljeni sa spiska.

“Imamo nekih slučajeva gdje igrači kad smo ih išli gledati uživo, budu super, a kad dođu na okupljanje onda to bude totalno drugačije. Upozoravamo igrače da bi mogli biti van sastava, svi ovi momci koji danas nisu na spisku, a bili su. Oni su produkt toga. Dobili su povratnu informaciju koja nije bila lijepa za njih, a za nas još manje lijepa. On ti dođe na okupljanje i ne bude ni blizu nivoa iz kluba, to je za nas bio šamar. Zato nisu na današnjem spisku. Možda nije moje da se petljam u to, ali ne znači da oni neće biti na sljedećem spisku”.

Najavio je još neka nove imena u budućnosti.

“Još se tražimo. Nismo kompletirali ekipu onako kako bi mi željeli.. Mi stalno tragamo za novim igračima. Pokušavamo pojedine igrače vratiti kući. Oni pripadaju ovdje. Mi ne krademo nikog. Mi vraćamo našu djecu kući i to ćemo nastaviti i dok sam tu mogu vam obećati da će biti tako. Da će biti promjena, hoće”, dodao je Spahić.

Barbarezov spisak pogledajte OVDJE.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA