15 C
Sarajevo
01.10.2024

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do petka

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle i niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, prijepodne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena Celzija.

- OGLAS -

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

U srijedu jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzija.

- Advertisement -

U četvrtak pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA