8 C
Sarajevo
02.10.2024

Sin savjetnika direktora policije RS predat Tužilaštvu! Pronađeno više kilograma droge…

Njega će ispitati nadležni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Marko Simić, sin savjetnika direktora policije RS-a Dragana Simića, koji je jučer uhapšen u akciji kodnog naziva “Nišan 3”, predat je danas u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Njega će ispitati nadležni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor. Simić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca OJT Banja Luka, izvršen je pretres BMW i stana u Banjoj Luci koje koristi uhapšeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 5,5 kilograma marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, novac u iznosu od 4200 eura, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, navedeno je u saopćenju PU Banja Luka.

- OGLAS -

Izvor portala “Srpskainfo” ranije je otkrio da su policijski službenici u Kuljanskoj ulici pokušali prvo zaustaviti Simića u BMW-u, ali je on pobjegao.

Simić je skrenuo kroz dvorište kuće i na ograđenu livadu, gdje su ga policajci na kraju stigli, popriječili mu put i uhapsili ga uz upotrebu sredstava sile.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA