18 C
Sarajevo
03.10.2024

Davor Ivoš, odlučan: “Ako pobijedim ja, pobijedilo je Bugojno! Ako izgubim ja, izgubilo je Bugojno!”

Davor Ivoš apeluje na državu i političare: “Vratite RBiH! Mi smo jedan narod, mi smo jedna država!”
“Davao sam svoje pare, a od ‘Iskre’ su mi ukrali 120.000 KM! Za isto vrijeme, najvećem krvoloku bugojanske ‘Iskre’, Naimu Basari, poklonili su više od 300.000 KM! SDA je svom kandidatu, Mirzi Idrizoviću, ispod stola za KSC gurnula preko milion i sedamsto hiljada KM!”

Davor Ivoš, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, bio je večerašnji gost u FTF sa Senadom Hadžifejzovićem. 

Ivoš: “Treba poljubiti zastavu BiH, a ne se vraćati unazad trideset godina! Ovo je zastava cijele BiH! Ja sam Bosanac! Svi mi trebamo da budemo Bosanci različitih vjeroispovijesti! Pred izbore nam prodaju ljubav, a mašu stranačkim zastavama! Sram ih i stid bilo! Kad bi se ponašao kao oni, bilo bi me strah da uđem u džamiju ili crkvu da me ne bi grom pogodio!”  

Hadžifejzović: “Hoćeš da govoriš o kriminalu u Bugojnu? Donio si i šah?”  

- OGLAS -

Ivoš: “Hoću da govorim o činjenicama, a neka onda Bugojanci to provjere! Narod je zauzet; nema svako vremena da se posveti ovome kao ja! Šah je igra pametnih, koji razmišljaju o potezima unaprijed! Šah nije igra sile! Tu treba mozga! Treba u narodu probuditi savjest, obavezu, ukazati da nije ljubav prema domovini to da podržiš svoje nego da shvatiš da smo mi jedan narod, jedna nacija! Iz tog razloga igramo šaha! Svaki put gubiš jednu od figura dok dođemo do krajnje granice! Počinjemo sa NK ‘Iskra’! Nisam mogao da vjerujem da su toliko nepismeni da dozvole gašenje ‘Iskre’! Pitao sam sekretara šta treba da se uradi da se odigra utakmica da se ‘Iskra’ ne ugasi! Poslao sam sedam hiljada KM da ‘Iskra’ odigra utakmicu i obećao radnicima i igračima’ koji su tada imali potraživanja u iznosu od deset hiljada KM, da ću im to platiti da odigraju utakmicu! Cijeli grad je tada od kluba digao ruke; rekli su da je dubioza… Rekao sam: ‘Nije nemoguće nego ste vi nesposobni!’ Uzeo sam tada to na sebe; preuzeo sam funkciju predsjednika i u roku četiri godine riješio puno toga! Otplatio sam trista hiljada KM! Išao sam srcem, da bismo napredovali! Najveći teret je bio jedan od SDA vijećnika, Naim Basara! Ko biva, ulagali su u Jaklić, a nisu! Pokušavali su opravdati pare koje sam ja uložio u Jaklić! Pokušali su prikriti vlastiti kriminal!”  

Hadžifejzović: “Dugujem ti neku figuru?” 

- Advertisement -

Ivoš: “Duguješ mi figuru Mirze Idrizovića! Figura za nezakonito preuzimanje imovine! Gospoda je došla na stadion i provalila stadion i zaplijenila sve što je naše!”  

Hadžifejzović: “Ko su ti najveći rivali?”  

Ivoš: “Kandidat SDA je izvršilac toga svega! Nosilac liste potpisao je nezakonite stvari! Tome mora da se stane ukraj!”  

Hadžifejzović: “SDA kaže da je ona izbor naroda…” 

Ivoš: “Ja znam zašto nije! Iz svih ovdje navedenih dokaza i činjenica, a iz mnoštvo drugih, kao naprimjer činjenice da ne poštuju ni u jednom momentu niti zakon niti pravilnik, smatraju da većinom i silom mogu postati iznad toga! Mirza Idrizović kaže da je dokazao kroz svoj rad u KSC-u kakav je čovjek! Milion i sedamsto pedeset KM je KSC koštao u periodu 2021–2024. bez da iko u gradu zna za šta, a javna poduzeća građanima moraju to da pravdaju! SDA je prodala državu, a pričaju o velikoj Bosni! Najmnogobrojnijem narodu ostavili su malo flekica, par gradića! Kome prodaju BiH i pričaju o toj nekoj cjelovitosti?! To su izdajnici!”  

Hadžifejzović: “Priredio si video o Aliji Izetbegoviću koji govori za koga ne treba glasati…” 

Ivoš: “Zar nije ovo suština što on govori?! Za koga glasamo?! Mene su pokušavali slomiti, a šta su našli?! Sve što postoji, sve što imam su dokazi! Moj novac je manje-više švicarski, uložen ovdje! Ima propis da se tokom kampanje ne smiješ fotografisati na javno plaćenim projektima, a oni se stalno fotografišu, kao da su nam oni to dali, a ne platili našim novcem! Prodaju narodu priču da su riješili problem vode, a prešutjeli su činjenicu da ta voda još teče kroz azbestne cijevi, da nas truju! Svaki glasač koji njih zaokruži nosi na duši onoga ko oboli od karcinoma… Mrtvi hladni se hvale stvarima koje su uradili, a za koje su plaćeni! Pokušali su da me gurnu u to da sam Čovićev čovjek, itd., a komentari su masovno bili da svaka ptica svome jatu leti! U Bugojnu sam bio žrtva iznude koja me skoro dovela do propasti! Taj čovjek je nakon što je bio u pritvoru ženio svog sina. U svatovima su bili čelnici SDA! Skupile se ptičice u jatu! Na tu priču imam da kažem: ‘Izvolite, jato, a pogledajte pticu koja leti…’” 

Hadžifejzović: “Detaljan si…” 

Ivoš: “Radim odgovorno! Analiziram gdje su kapaciteti, gdje su mogućnosti… Imamo činjenicu da troše mnogo vremena, mnogo energije na prošlost, a ne pričaju o budućnosti! Imam poruku za njih da se u EU ne može sa razdijeljenim narodima, sa nečistim knjigama! U EU se ne ide sa ‘ja, Srbin’… Ti postaješ Evropljanin! Zadivljen sam diplomatijom Konakovića! Kupio sam paket gumica sa zamolbom da iduće dvije godine koje su im preostale ovim gumicama izbrišu podjele između nas! Da makar našim dušama vrate cjelovitu BiH! Doći će vrijeme kada će iduća generacija ove granice izbrisati! Ja bih da se vrati RBiH! Mi smo jedan narod, mi smo jedna država! Obećanje rahmetli Alije su bile zlatne kašike, ali ovi njegovi sada ne mogu dovesti BiH da se vrati RBiH! Njihovi moćnici su uzeli zlatnu kutlaču, a narodu nisu omogućili malu kašiku da se najede! Ja nikad nisam rekao: ‘Glasajte za mene!’ Oni konstantno ponavljaju da se treba glasati za njih, za najjaču stranku! Sadašnji načelnik kaže da svi oni koji tako pričaju, kao ja, da ih je Bugojno stvorilo. Mene Bugojno nije stvorilo; ja sam došao ostvaren! Mogu donijeti para više nego što je sadašnji budžet! Gdje je jato, gdje se ptičice skupljaju… možemo samo da kažemo šah-mat!”  

Hadžifejzović: “Kome?”  

Ivoš: “Toj političkoj opciji koja nas je razdijelila! Nadam se da će neko iz Trojke doći po gumice da izbrišu granice i da zastupaju vladu kao dosad! Dosta su nas ovi uništavali trideset godina!”  

Hadžifejzović: “Ko je, po tebi, najmoćniji čovjek u BiH?”  

Ivoš: “Christian Schmidt!” 

Hadžifejzović: “Misliš?”  

Ivoš: “Znam! Želim da mu se obratim i to na njemačkom jeziku, da ne mora niko da me prevodi!”  

Hadžifejzović: “Šta si rekao?” 

Ivoš: “Rekao sam da je njegova podrška sadašnjoj vladi jedino djelo koje je uradio… kasnije se posvetio pojedincima! Više kriminalaca ima u sudovima nego poštenih ljudi! Očekujem od njega da iskoristi svoje mogućnosti, da iskorijeni kriminal iz pravosudnog sistema! To je glavni problem koji nas guši! Neka unište kriminal, a Bosna će procvjetati!”  

Hadžifejzović: “Šta ćeš ako pobijediš, a šta ako izgubiš?”  

Ivoš: “Ako pobijedim, nisam pobijedio ja. Ako izgubim, nisam izgubio ja nego Bugojanci! Ako vide budućnost u tome da gledaju komšiju kako se pati gladan, neka nastave!”  

CIJELO GOSTOVANJE DAVORA IVOŠA, NEZAVISNOG KANDIDATA ZA NAČELNIKA BUGOJNA, POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA