15.5 C
Sarajevo
04.10.2024

Šteta pogodio direktno u centar: „Kažu ne može, ma može sve! Nije teško ove pobijediti! Nećemo stati!“

Predsjednik SDP-a Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, obratio se večeras svim prisutnima u Bosanskom kulturnom centru na završnom skupu ove stranke.
Šteta: „Nakon četrdeset godina, tramvaj ide od Baščaršije do Hrasnice, nakon trideset godina, eto nam trolejbusa od Trga Austrije do Vogošće! Svaki građanin KS nam je jednako bitan! Ono što smatram pobjedom života svih nas koji obmašamo pozicije jeste da nema liste čekanja za onkološke pacijente!“

Predsjednik SDP-a Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, obratio se večeras svim prisutnima u Bosanskom kulturnom centru na završnom skupu ove stranke.

Šteta: “Nije teško ove pobijediti! Vidjet ćete za dva-tri dana! Zašto nije teško i zašto nastavljamo odgovorno?! Zato što smo u prethodnom mandatu bili odgovorni! Nema stvari koju nismo pokrenuli, a većinu smo završili! Danas naše porodilje u KS imaju 1250 KM primanja dvanaest mjeseci… to nema nigdje! Nema više liste čekanja na vrtićima! Penzioneri imaju besplatan javni prijevoz i jedini smo u Evropi koji to imamo! Kažu: ‘ne može’, ma može sve! Vrijeme je bilo stalo, zato smo došli mi i vraćamo ono što nam je davno trebalo! Stat nećemo! Mi što kažemo mi napravimo! Nakon četrdeset godina, tramvaj ide od Baščaršije do Hrasnice. Nakon trideset godina, eto nam trolejbusa od Trga Austrije do Vogošće! Svaki građanin KS nam je jednako bitan! Ono što smatram pobjedom života svih nas koji obmašamo pozicije jeste da nema liste čekanja za onkološke pacijente! To je odgovoran pristup upravljanja novcem građana! Ono što je Sarajevo dobilo u ovoj godini, toga prije nije bilo! Zahvaljujući našem Vojinu i Nerminu! Hvala Vam, premijeru, uime svih građana KS! Šta sad mi drugo možemo?! Mi možemo samo nastaviti odgovorno i pobijediti! Nama je svaki čovjek u svakoj općini jednako bitan, nebitno gdje se rodio, kako se zove i gdje živi! Ne bojimo se! Mnogima to smeta, ali nama je to izazov! Zato ćemo nastaviti raditi za dobrobit svih građana KS! Izađimo na izbore, pokažimo ko smo, šta smo! Idemo pobijediti u svim općinama!”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA