15 C
Sarajevo
04.10.2024

Aleksandar Vučić ponudio pomoć BiH: “Samo recite, Srbija će pomoći!”

"Srbija je spremna na sve načine pomoći stanovništvu ugroženom poplavama u Bosni i Hercegovini", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i uputio saučešće porodicama stradalih.

“Srbija je spremna na sve načine pomoći stanovništvu ugroženom poplavama u Bosni i Hercegovini”, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i uputio saučešće porodicama stradalih.

Najmanje petnaest osoba je poginulo, a strahuje se da će broj žrtava rasti nakon što su obilne padavine na području Jablanice i Konjica tokom protekle noći izazvale bujične poplave, odrone i klizišta, uz veliki broj stradalih i nestalih.

Vučić je novinarima nakon otvaranja cestovne obilaznice oko Gornjeg Milanovca rekao da je Srbija spremna pomoći helikopterima, čamcima, kao i svim drugim vidovima podrške i finansijske pomoći.

- OGLAS -

“Dovoljno je da nam kažu i odmah ćemo to učiniti. Oni su poslali spasioce i čamce u Obrenovac (tokom poplava 2014. godine) i zahvalni smo im na tome”, rekao je Vučić izrazivši saučešće porodicama stradalih. 

OVDJE PRATITE DOGAĐAJE IZ MINUTE U MINUTU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA