15 C
Sarajevo
04.10.2024

Vlada SAD-a izrazila saučešće porodicama žrtava poplava u BiH

Ambasada u Sarajevu je prenijela poruku vlasti u SAD-u, te je saopćeno da će procijeniti kako će pomoći pogođenim područjima.

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini je izrazila saučešće porodicama žrtava razornih poplava koje su jutros pogodile našu zemlju.

Ambasada u Sarajevu je prenijela poruku vlasti u SAD-u, te je saopćeno da će procijeniti kako će pomoći pogođenim područjima.

“U ime američkog naroda, Vlada SAD-a izražava iskreno saučešće svim ljudima u zajednicama koje su pogođene ovom razornom katastrofom. Pratimo situaciju i u stalnoj smo komunikaciji sa našim partnerima u bh. vlastima kako bismo procijenili na koji način možemo pružiti podršku naporima za sanaciju posljedica”, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

- OGLAS -

Dodali su i da će pomoć ići kroz USAID, međunarodnu agenciju putem koje vlasti u Washingtonu pružaju pomoć širom svijeta.

“USAID, putem Ureda za humanitarnu pomoć, blisko koordinira sa partnerskim službama za pružanje pomoći u pogođenim područjima kako bi procijenili štetu i utvrdili potrebe”, kažu iz Ambasade SAD-a.

- Advertisement -

Podsjetimo, katastrofalne poplave su jutros pogodile veliki dio Bosne i Hercegovine. Prema posljednjim informacijama, broj žrtava je najmanje sedamnaest, a još se traga za nestalim osobama.

Najviše su pogođene općine Kiseljak, Fojnica, Jablanica, Konjic i Kreševo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA