14 C
Sarajevo
05.10.2024

Užas u Hrvatskoj: S ceste sletio kombi, dvoje mrtvih, 25 povrijeđenih

Teška saobraćajna nesreća dogodila se noćas u 1:20 sati između Novske i Paklenice.

S ceste je sletio kombi s migrantima te je na mjesto nesreće odmah stiglo osam timova hitne pomoći iz Sisačko-moslavačkog i Brodsko-posavskog zavoda za hitnu medicinu. 

Od ukupno 27 stradalih, dvije su osobe smrtno stradale na mjestu nesreće, devet je životno ugroženih, a 16 povrijeđenih. 

- OGLAS -

Pacijenti su raspoređeni u nekoliko bolnica.

Jedanaest osoba zbrinuto je u bolnici u Novoj Gradiški, dok je 6 pacijenata primljeno u Sisak.

- Advertisement -

U Pakracu su hospitalizirana još sedmorica povrijeđenih, dok je jedan pacijent prebačen u Slavonski Brod.

Policija je o teškoj nesreći poslala priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

“Noćas, 5. oktobra oko 1:15 sati, na području Novske u mjestu Paklenica, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, kod naplatne postaje Novska, primijetili kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji je djelovao preopterećen. Kada je vozač kombija uočio policiju, povećao je brzinu te se nastavio kretati u smjeru Novske. Policijski službenici su se, poradi sumnje u krijumčarenje migranata, uputili za kombi vozilom na sigurnoj udaljenosti, bez zvučnih i svjetlosnih signala, ne progonivši ga. Nakon 7 kilometara, dolaskom u mjesto Paklenica, zatekli su kombi vozilo koje je sletilo s kolnika u odvodni kanal gdje je udarilo u betonski most, nakon čega se bočno prevrnulo i udarilo u zid kuće i stup električne rasvjete.

Na mjestu događaja dvije osobe (vozač i putnik) su smrtno stradale, dok se ostalim osoba pruža ljekarska pomoć u više zdravstvenih ustanova.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te slijedi utvrđivanje identiteta osoba koje su se nalazile u kombiju”, naveli su u priopćenju, prenosi Dnevnik.hr

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA