14 C
Sarajevo
05.10.2024

Susjedi priskaču u pomoć: Hrvatska šalje GSS tim u BiH za pomoć unesrećenim područjima

Hrvatska gorska služba spašavanja je tokom noći sa petka na subotu poslala svoja vozila u pomoć Bosni i Hercegovini usljed katastrofalnih poplava koje su odnijele 18 života, a dok se za više desetina ljudi aktivno traga. 

Pogođeni su mnogi gradovi, ali stanje je daleko najteže u Jablanici koja je od jučer pod vodom. U Jablanici je zvanično pronađeno 12 žrtava, dok se aktivna potraga vodi za ostalima. 

Važno je napomenuti da su jučer, 4. oktobra i Republika Hrvatska i Republika Srbija odmah ponudile pomoć u smislu mehanizacije, spasioca i bilo čega što je potrebno kako bi se posljedice što prije sanirale. 

- OGLAS -

HGSS je na svojoj Facebook stranici postavio video u kojem se vide terenska vozila kako putuju u pomoć poplavljenim područijma u BiH, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti: 

“Timovi HGSS-a upravo su se zaputili da pruže pomoć kolegama u Bosni i Hercegovini, gdje su snažne poplave i odroni pogodili područje.

- Advertisement -

U timu se nalazi 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz Stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić, te potražni pas Zara.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA