13.8 C
Sarajevo
05.10.2024

Bolnica iz Turske ponudila pomoć unesrećenim u poplavama

Nakon što su u noći s četvrtka na petak velike poplave pogodile BiH i odnijele najmanje 16 života brojni pojedinci i kompanije solidarišu se tako što nude razne vidove pomoći unesrećenim.

Među njima je i jedna medicinska grupacija koja stradalim nudi zdravstveno zbrinjavanje u svojim bolnicama u Turskoj. 

“Kao Medicana Health Group duboko smo ožalošćeni katastrofalnim poplavama, koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Građanima BiH želimo brz oporavak te porodicama stradalih izražavamo saučešće. Spremni smo pružiti potrebnu podršku građanima BiH u Medicana bolnicama u Turskoj” – naveli su iz kompanije. 

- OGLAS -

Podsjećamo, dijelove naše države jučer su pogodile katastrofalne poplave koje su zahvatile Fojnicu, Kiseljak, Konjic, Visoko, Hadžiće, ali je najteže pogođena Jablanica. Vodena bujica uništila je naselja Donju Jablanicu i Buturović Polje.

- Advertisement -

Novac ugroženima se može donirati putem poziva na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i kroz direktne uplate na žiro račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA