13.8 C
Sarajevo
06.10.2024

Ambasador Majkl Marfi posjetio biračko mjesto u Lukavici, izrazio saučešće za žrtve poplava i klizišta

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi (Michael Murphy) posjetio je biračko mjesto na Elektrotehničkom fakultetu u Lukavici povodom održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini. 

Ambasador Marfi se nakon toga obratio i medijima:

“Dozvolite da počnem tako što ću ponoviti ono što smo rekli jučer, a to je da izrazimo svoje najdublje saučešće porodicama žrtava strašnih poplava koje su se dogodile ove godine. Dobro je biti ovdje danas da bismo posmatrali izbore na općinskom nivou koji se događaju u BiH. Jer općinske širom BiH, u cijeloj BiH, su nivo vlasti koji je najbliži građanima. Danas je prilika za građane tih općina, građane BiH, da imaju priliku odlučiti kakav će biti utjecaj, odnosno oni imaju priliku da izvrše utjecaj kako će se voditi ovim općinama u naredne četiri godine.

- OGLAS -

I zaista apelujemo na sve građane BiH koji imaju pravo glasa da danas izađu na izbore i glasaju. Ustvari, daju svoju podršku onim političkim strankama, pojedincima za koje smatraju da će na najbolji način služiti njihovim interesima” – kazao je ambasador Marfi. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA