10.5 C
Sarajevo
06.10.2024

Oglasila se sestra trudnice iz Jablanice koja je u poplavama izgubila bebu: Moju Hanu je bujica nosila stotinama metara

Selma Hujdur, sestra Hane Maslo koja je u strašnoj poplavi u Donjoj Jablanici izgubila bebu, oglasila se na društvenim mrežama i pozvala sve da pomognju njoj i njenoj porodici.

Podsjetimo, Hanu Maslo je bujica nosila stotinama metara. Ona se nalazila u osmom mjesecu trudnoće, uspjela je preživjeti, ali je, nažalost, izgubila bebu.

– Kao što mnogi već znaju, moja sestra Hana (Hanadi) Maslo i njena porodica su, nažalost, ostali bez svega. Bujica je odnijela njihovu kuću dok su oni bili unutra, odnijela je sve što su imali. 

- OGLAS -

Moju Hanu je bujica kamenja i stijena nosila skoro do jezera, trudnu. Hana je bila u osmom mjesecu trudnoće i izgubila je svoju bebu – napisala je Hujdur.

Kaže da je ono što je preživjela njena sestra samo Božije čudo i ništa drugo.

- Advertisement -

– Hvala Gospodaru svih svjetova, preživjeli su svi, uz ogroman gubitak, ali živi su. Trenutno su Hana i njen muž hospitalizovani na RMC Safet Mujić u Mostaru. 

Ovim putem želim da se obratim svima koji su u mogućnosti da pomognu mojoj sestri i njezinoj porodici kako bi svi, nakon ove katastrofe i nakon oporavka, mogli započeti život sa normalnim uslovima, koliko je to moguće.

Također, pozivam sve svoje prijatelje, poznanike i one koji ovo vide da pomognu organizaciju Pomozi.ba i druge provjerene organizacije koje su u ovom trenutku ruka spasa za naš narod pogođen ovom ogromnom tragedijom.

Molim Allaha da porodicama pogođenim nesrećom podari sabur i snagu, da im nadoknadi njihove gubitke i umiri srca, a poginulim da podari Džennetska prostranstva – poručila je Hujdur.

Ovo su brojevi na koje možete poslati pomoć

Caritasov jedinstveni broj za pomoć je 17764, a pozivom na njega donirate 2 KM.

Broj za donacije Pomozi.ba je 17039, a pozivom donirate 2KM.

17023 je broj na koji možete donirati Crvenom križu BiH.

Pozivom na broj 17081 donirate 2KM Merhametu, koji će donirati najugroženijim.

Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA