10 C
Sarajevo
07.10.2024

Erdogan o poplavama u BiH: Neka se Bog smiluje onima koji su smrtno stradali, nastojimo zaliječiti rane naše braće

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poslao je poruku povodom velikih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

“Neka se Bog smiluje onima koji su smrtno stradali u poplavama u Bosni i Hercegovini, prijateljskoj i bratskoj zemlji, a povrijeđenima želim brz oporavak. Suosjećamo s našom braćom iz Bosne i Hercegovine putem naše Uprave za vanredne situacije Republike Turske (AFAD), Crvenog polumjeseca i Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA)”, objavio je Erdogan na društvenim mrežama.

Dodao je da turske institucije i organizacije već dostavljaju pomoć, koja uključuje hitne potrebe za skloništem i ishranom, regijama pogođenim poplavama i klizištima, uključujući Jablanicu, Konjic i Fojnicu.

- OGLAS -

“U prvoj fazi nastojimo zaliječiti rane naše braće u ovim teškim danima sa 96 agregata, 60 kontejnera, 168 kreveta, 84 kuhinjska seta, 1.050 ćebadi, 1.130 prehrambenih paketa i obroka, dvije tone brašna, deset pumpi za evakuaciju vode, dvije palete za vodu, higijenskim setovima, klima uređajima, frižiderima i opskrbom pitkom vodom. Prenosim najiskrenije želje za oporavkom našoj braći u Bosni i Hercegovini koja je pogođena poplavama”, naveo je Erdogan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA