23.8 C
Sarajevo
10.10.2024

Barbarez ljut na klub reprezentativca BiH: Više neće sami donositi odluku o njemu!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se za meč trećeg kola UEFA-ine Lige nacija protiv Njemačke, a selektor Sergej Barbarez neće moći računati na jednog od najbitnijih fudbalera.

Riječ je o Amaru Dediću koje se povrijedio na derbiju između Sturma i Salzburga, pa je igru morao napustiti nakon 58 minuta igre.

Propustit će desni bek zmajeva oba susreta, a prema posljednjim izvještajima Dedić će morati pauzirati dvije sedmice zbog problema sa mišićem.

- OGLAS -

Ipak, selektor Zmajeva Sergej Barbarez ljut je na austrijski klub, a u izgovoru za “Kicker” istakao je kako nije zadovoljan komunikacijom sa ovim timom.

“Do sada je postojala otvorena i transparentna saradnja s klubom… Klub više neće sam odlučivati hoće li on doći k nama. Samo ako naši ljekari potvrde povredu, Dedić će propustiti okupljanje. Važni su i klub i reprezentacija, ali inzistirat ćemo da naši doktori imaju riječ”, rekao je Barbarez za Kicker.

- Advertisement -

Osvrnuo se i na partije nekadašnjeg kluba, Hamburger Sport-Vereina (HSV).

“Jedini bivši klub koji me pomalo nervira je HSV. Razlog je jednostavan. HSV bi trebao biti među pet najboljih u Njemačkoj. Boli me kad vidim gdje je sad”, rekao je Barbarez.

Meč između BiH i Njemačke igra se u petak od 20 sati i 45 minuta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA