24 C
Sarajevo
10.10.2024

Civilna zaštita Općine poduzela hitne mjere na klizištu u Pofalićima

Operativni centar Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo jučer je zaprimio dojavu mještana naselja Pofalići da je zbog dužeg izlijevanja vode niz saobraćajnicu u ulici Reisa Fehima Spahe 88 i 94 pokrenuto klizanje terena što je prouzrokovalo rascjep tla na tom mjestu gdje se nalazi i plinska instalacija koja je prvobitno bila ukopana u zemlju.

Odmah na lice mjesta izašli su pripadnici Službe civilne zaštite, Službe za inspekcijske poslove i Štaba civilne zaštite, dok je Operativni centar pozvao i dispečere KJKP “Vodovod i kanalizacija“ i KJKP „Sarajevogas“ da upute svoje radnike na teren.

Radnici Preduzeća  „Vodovod i kanalizacija“ odmah su zatvorili ventil kako bi se zaustavilo dalje izlijevanje vode koje je prouzrokovalo klizanja tla, te su započeli aktivnosti na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži.

- OGLAS -

Ekipa Preduzeća “Sarajevogas“ izvršila je pregled gasne instalacije te je konstatovano da se radi o instalaciji koja već duže vrijeme nije u funkciji, dok su predstavnici Štaba civilne zaštite i općinskih službi izvršili pregled terena i konstatovali da nije potrebna evakuacija ljudi iz individualnog stambenog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini novonastalog klizišta.

Iako su mještani ovog dijela naselja Pofalići više puta tokom proteklih nekoliko mjeseci pozivali nadležno komunalno preduzeće da izvrši sanaciju kvara na vodovodnoj mreži, a budući da do klizanja tla nije isto urađeno, građani su uputili poziv Službi civilne zaštite Općine jer situacija na terenu nije bezazlena.

- Advertisement -

Općina Novo Sarajevo će u saradnji sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo poduzimati daljnje aktivnosti na sanaciji klizišta na navedenoj lokaciji, dok će Preduzeće „Vodovod i Kanalizacija” u toku današnjeg dana vršiti radove na otklanjanju kvara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA