13.8 C
Sarajevo
19.10.2024

Redovna nastava u Jablanici počinje u ponedjeljak

Za učenike koji su spriječeni da prisustvuju nastavi, ista će biti organizirana online.

Na današnjoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Jablanica donesena je naredba da se redovno odvijanje nastave Osnovnoj školi “Suljo Čilić” i Srednjoj školi Jablanica nastavlja u ponedjeljak, 21. oktobra, gdje je to moguće, saopćili su iz Općine Jablanica.

Za učenike koji su spriječeni da prisustvuju nastavi, ista će biti organizirana online.

Na sjednici je razgovarano i o trenutnoj situaciji na područjima pogođenima katastrofalnim poplavama i odronima. Kao i na prethodnim sjednicama, razgovarano je o aktivnostima općinskih službi: Policijske stanice Jablanica, Doma zdravlja Jablanica, Merhameta, Crvenog križa Jablanica, Centra za socijalni rad i Komunalnog preduzeća Jablanica.

- OGLAS -

Kako je istaknuto, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažirano je na sanaciji štete, čišćenju terena i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Brojne putne komunikacije na području općine Jablanica i dalje su uslovno prohodne, a tokom jučerašnjeg dana uslovno je uspostavljena putna komunikacija prema naselju Čehari. Dio Glodnice i dalje je saobraćajno izoliran.

- Advertisement -

Kako su saopćili iz Općine Jablanica, svi raspoloživi resursi konstantno rade na uspostavi putnih komunikacija, koje su pretrpjele ogromna oštećenja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA