13.8 C
Sarajevo
19.10.2024

Bošnjacima se udara embargo na demokratiju! Kulenović: “Schmidt jača Dodika i Čovića! Tražimo smjenu”

Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”: “EU nas nikada neće primiti u ovom paketu!”
Hadžifejzović: “Misliš li da je ključni moment bio prije dvije godine? Da li je tada trebalo reagovati?” Kulenović: “Poznato je i internacionalnoj zajednici da sve što je nastalo na uvjetima genocida ništavno je! Dejtonski sporazum je potpisan kad nije presuđeno za genocid! Bošnjacima se udara embargo na demokratiju! Naš otpor će rasti dalje ako nas nastave diskriminirati!”

Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”, bio je večerašnji gost u „Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“. 

Hadžifejzović: “Šta zahtijevaju intelektualci?” 

Kulenović: “Ključna stvar je u tome kako će BiH dalje! Nama treba nova paradigma BiH! To znači građansko uređenje! Nama se čini da je Schmidt s nastojanjem da poništi buduću presudu Slavena Kovačevića, direktno želi utjecati da se zaustavi put BiH! Mi smo kritikovali i Inzka! Nije riječ samo o Schmidtu, već i onima koji stoje iza Schmidta! PIC nije izašao ni sa kakvim saopćenjem! To govori o podjeli!  

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Da li ste razmišljali o tome kako ga smijeniti?” 

Kulenović: “Ova pres-konferencija je imala veliki značaj! Otišla je na veoma veliki broj adresa! Mi ćemo u nedjelju raspravljati! Niko neće bolje od nas kazati šta je dobro za našu državu!  

- Advertisement -

Hadžifejzović: “Zašto je uporan u tome da hoće tamo da ide?” 

Kulenović: “Bio sam politički naivan! Pokazivao se trag u kojem politika nije ono što se govori nego ono što se čini! Schmidt je činio sve ono što su činili zagovornici politike udruženih zločinačkih poduhvata! Povezujem ga sa politikom Franje Tuđmana!  Očito ima oslonac u politici i SAD-a da mi budemo žrtve! Schmidt u rukavicama želi nas učiniti uništenim društvom!  Schmidt jača Dodika! On osnažuje ove koji prijete ratom! Kakav je to način da Hrvatska, koja se lažno predstavlja kao prijatelj BiH, dolazi u BiH i kaže da su sve ove presude fabricirane i da ne znače ništa?! Onaj ko ulazi u to da se ruši arhitektura preko Evrospkog suda za ljudska prava… to je neprijatelj!  

Politika iznutra se primjenjuje na nas kao nad slabima! Kome se ovdje pravi embargo na demokratiju?! Pa Bošnjacima! Ja jesam bosanski nacionalista! Bosna je naša bosanska… bilo je riječi o ravnopravnosti!”  

Hadžifejzović: “Misliš li da je ključni moment bio prije dvije godine? Da li je tada trebalo reagovati?”  

Kulenović: “Manipulativni karakter Christiana Schmidta se pokazuje! Nije lako svaku noć izaći pred milion gledalaca! Poznato je i internacionalnoj zajednici da sve što je nastalo na uvjetima genocida je ništavno! Dejtonski sporazum je potpisan kad nije presuđeno za genocid!  

Srbi, Hrvati i Bošnajci su taoci Dejtonskog sporazuma u kojem se naši stari običaji ne mogu obnoviti! Sve se čini kako bi se nacizam reafirmisao!”

POGLEDAJTE CIJELO GOSTOVANJE ADILA KULENOVIĆA, PREDSJEDNIKA ASOCIJACIJE NEZAVISNIH INTELEKTUALACA KRUG 99.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA