15.5 C
Sarajevo
19.10.2024

Dva derbija: Biti ili ne biti za GOŠK i Slobodu, poslastica večeri na Koševu

Jedna utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je sinoć, dvije su na rasporedu danas, dvije u nedjelju, a kolo će biti kompletirano u ponedjeljak.

Široki je ostvario važan trijumf na Mokrom docu protiv Posušja, a danas nas očekuju dva derbija u kojima će snage odmjeriti GOŠK i Sloboda, odnosno Sarajevo i Velež.

Duel u Gabeli je bitna za “fenjer”, odnosno ekipa ostvari pobjedu poraženom će prepustiti posljednju poziciju. Ujedno, poraženi su dodatno zakomplikovao borbu za očuvanje premijerligaškog statusa.

- OGLAS -

Tuzlake će protiv GOŠK-a voditi povratnik na klupu Zlatan Nalić. Na Tušanj se vratio i nekadašnji predsjednik Azmir Husić, a glavni cilj će mu biti opstanak. Prva, a jedna od najvažnijih utakmica, bit će današnja protiv izabranika Danijela Pranjića, koji je prije dvije sezone sjedio na klupi Slobode kada je ispala iz elite…

Poslastica dana bit će derbi Bosna i Hercegovine, kako se naziva duel Sarajeva i Veleža, koji će se igrati od 20.45 sati na Koševu. Bordo tim je uz Borac i Zrinjski glavni kandidat za šampionsku titulu, dok se Velež traži poslije turbulentnog starta ove sezone.

- Advertisement -

– Što se tiče Veleža, oni imaju pet, šest bodova manje nego što zaslužuju. Poletni su, imaju jednu od boljih tranzicija u ligi, te sve upućuje da moramo biti jako ozbiljni. Opasna utakmica, sada je i gust raspored, te se nadam da smo ovaj period iza nas uspjeli iskoristiti na najbolji način – rekao je Zoran Zekić, trener Sarajeva u najavi utakmice

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA