8.8 C
Sarajevo
20.10.2024

Južna predgrađa Bejruta gađana u dva izraelska vazdušna udara

U dva izraelska vazdušna udara gađana su jutros južna predgrađa Bejruta, posle poziva na evakuaciju upućenog iz Izraela, javila je libanska Nacionalna novinska agencija (NNA).

„Neprijateljski avion je izveo dva udara jutros na južna predgrađa Bejruta, od kojih je jedan pogodio stambenu zgradu u Haret Hreiku, u blizini džamije i bolnice“, navela je agencija.

Udarima je prethodio poziv na evakuaciju koji je objavio Izrael za stanovnike dva kvarta u južnim predgrađima u očekivanju napada na dvije zgrade u kojima su, kako tvrdi izraelska vojska, instalacije Hezbolaha.

- OGLAS -

„Vi ste u blizini postrojenja povezanih s Hezbolahaom protiv kojih će Izraelske odbrambene snage dejstvovati uskoro“, navedeno je u upozorenju, prenio je Frans pres.

Udari su uslijedili poslije napada drona u subotu čija je meta bila privatna rezidencija premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Cezareji u centralnom dijelu Izraela. U napadu nije bilo žrtava.

- Advertisement -

“Hezbolah, saveznik Irana koji je pokušao da ubije mene i moju ženu je napravo veliku grešku”, izjavio je sinoć Netanjahu.

Od sredine septembra, posle godinu dana razmjene vatre preko granice, izraelska vojska je počela intenzivne udare iz vazduha na proiransku organizaciju Hezbolah u Libanu uz kopnenu ofanzivu na jugu zemlje posljednjeg dana prošlog mjeseca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA